Zveme Vás na Svatomartinské hodování se Svatomartinským vínem v krásném prostředí Vysočiny ve dnech 9.-11. listopadu 2018.
9. listopad, to je datum, které odráží ukončení barevných podzimních měsíců, doby zrání vína, a oznamuje příchod zimy.
Jídelní lístek
PŘEDKRMY
Kachní paštika s husími játry marinovanými ve svatomartinském víně, s bezinkovou omáčkou a tousty
Husí játra restovaná s mandlemi na portském víně, podávaná se slaninovými chipsy a bramborovou plackou
POLÉVKY
Husí kaldoun s fritátovými nudlemi
Dýňový krém se slunečnicovými semínky
HLAVNÍ CHOD
Pečené husí stehno, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík
1\4 Dozlatova pečená husa po staročesku na kmínu na pečených jablkách podávaná s karlovarským knedlíkem, červeným a bílým zelím,
½ Pečená kachna plněná mandlovou nádivkou podávaná s pečenými jablky nebo s červeným zelím a bramborovými knedlíky
Husí jatýrka na Portském víně a slanině s rýží.
Kachní jatýrka na cibulce, hranolky.
DEZERT
Jablkový závin s vanilkovým krémem
Bramborová placka s mákem a povidly
Domácí lívance s malinovou omáčkou a šlehačkou
VÍNO
Ke každému hlavnímu jídlu 1 dl svatomartinské víno
Svatomartinské víno z vinařství Vinofol, Novosedly, červené, bílé, rosé
1 dcl / 2 dcl / 0,7 l