Zveme Vás na Svatomartinské hodování se Svatomartinským vínem v krásném prostředí Vysočiny ve dnech 9.-11. listopadu 2018.

9. listopad, to je datum, které odráží ukončení barevných podzimních měsíců, doby zrání vína, a oznamuje příchod zimy.

 

Jídelní lístek

PŘEDKRMY

Kachní paštika s husími játry marinovanými ve svatomartinském víně, s bezinkovou omáčkou a tousty

Husí játra restovaná s mandlemi na portském víně, podávaná se slaninovými chipsy a bramborovou plackou

POLÉVKY

Husí kaldoun s fritátovými nudlemi

Dýňový krém se slunečnicovými semínky

HLAVNÍ CHOD

Pečené husí stehno, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík

1\4 Dozlatova pečená husa po staročesku na kmínu na pečených jablkách podávaná s karlovarským knedlíkem, červeným a bílým zelím,

½ Pečená kachna plněná mandlovou nádivkou podávaná s pečenými jablky nebo s červeným zelím a bramborovými knedlíky

Husí jatýrka na Portském víně a slanině s rýží.

Kachní jatýrka na cibulce, hranolky.

DEZERT

Jablkový závin s vanilkovým krémem

Bramborová placka s mákem a povidly

Domácí lívance s malinovou omáčkou a šlehačkou

VÍNO

Ke každému hlavnímu jídlu 1 dl svatomartinské víno

Svatomartinské víno z vinařství Vinofol, Novosedly, červené, bílé, rosé
1 dcl / 2 dcl / 0,7 l